blog
Dijous, 12.11.2009. 03:00 h

Les promeses de l'Est

Europa està celebrant 20 anys de caiguda del mur de Berlín. Sense cap dubte el any 1989 ha sigut decisiu per el destí del món. El final de la guerra freda, la sortida de les tropes russes de l’Afganistan, la caiguda dels règims totalitaris a Europa de l’Est …i altres esdeveniments que podrien omplir una dècada.

Era una època romàntica, se sentien a tot arreu las paraules “llibertat”, “llibertat de consciència”, “llibertat de moviment”, la gent per fi ha sortit als carrers. llegir més


lectures 817 lectures   comentaris Cap comentari

Dijous, 23.7.2009. 03:00 h

Per a qui toquen les campanes...

Segons un informe de Reporters Sense Fronteres, 23 periodistes han estat assassinats a l’any 2007 a Rússia. Un altre informe ocupa Rússia a la posició 144 de 169 països en el rànquing de llibertat de premsa, 250 periodistes han estat assassinats des de 1991.

Una altra vegada de nou, un assassinat d'una periodista al Caucas. Tristesa, indignació, sensació d'impotència… és el que sento quan m’arriba la noticia. llegir més


lectures 1244 lectures   comentaris Un comentari

Dijous, 7.5.2009. 03:00 h

“ La Racaille” ( La Xusma)

Aquesta és la història d’un barri ple de gratacels de ciment. Molts dels seus habitants tenen entre 17 i 23 anys, es diuen Karim, Ibrahim, Mohammed, Moussa, etc. La seva particularitat: són francesos i immigrants de segona generació. Viuen a Minguettes, una “banlieu” , una zona “sense dret” del nord oest a Lió, Franca.

Us puc assegurar que no es tracta d'una llegenda urbana. El barri sembla tranquil a primera vista, lluny de les primeres manifestacions de violència al començament de la dècada dels 80, primeres violències a les afores franceses, que van desencadenar una manifestació de 100. llegir més


lectures 1092 lectures   comentaris 2 comentaris

Dijous, 12.3.2009. 03:00 h

Encomana el català

Fa 10 anys vaig visitar Catalunya com a turista i no parlava ni català ni castellà. Vaig estar encantada, sense cap problema per comunicar amb la gent, sempre hi havia algú que feia l'esforç per parlar anglès o francès amb mi i m’ajudava com a traductor. Més tard vaig triar Barcelona entre altres ciutats per aprendre el castellà. Van ser els amics catalans qui em van donar les meves primeres lliçons de llengua castellana.

Va arribar el moment de viure aquí. llegir més


lectures 1281 lectures   comentaris 9 comentaris

Dimecres, 11.2.2009. 03:00 h

Zeitgeist

Zeitgeist es una expressió alemanya que significa l' esperit del temps i denota el clima intel·lectual i cultural d'una era.

Peter Joseph i el seu documental del 2007 amb un humil pressupost de 7000 dòlars, han generat mes de 5 milions d'espectadors. Es tracta d'un documental de lliure difusió per Internet sense ànim de lucre, ja te la seva pagina a wikipedia i milers d'opinions a la xarxa mundial de comunicació.

Fa dies que he vist aquest polèmic documental i continuo pensar- hi en ell. llegir més


lectures 1193 lectures   comentaris 4 comentaris

1
2>

Axana Ivanko

Axana Ivanko logo rss Vaig néixer a Rússia a la ciutat de Stavropol (Caucas del Nord). Sempre m'he sentit atreta per les llengües i cultures diferents a la meva. Vaig tenir la sort d'expatriar-me del meu pais quan tenia 16 anys per viure a Suècia. Més tard vaig estudiar filologia francesa i anglesa a la Universitat de Pyatigorsk (Caucas). Vaig començar a treballar en organizacions internacionals d'ajuda humanitaria durant la primera guerra a Txetxènia. Aquesta experiència i els estudis de logística humanitària cursats a França, em van portar a participar en varis projectes de cooperacio a Rússia, Colombia, Indonèsia, Nepal i Costa d'Ivori. Actualment resideixo a l'Alta Anoia (Copons) amb la meva família.arxiu
© anoiadiari·cat, 2014 | qui som | crèdits | avís legal | publicitat | guia comercial | contacta'ns